Monday, May 9, 2011

2011 luetut so far

Luen säälittävän vähän. Tai luen kyllä lähes joka päivä, mut oon niin hidas, ett työn ja tuskan takana saada mitään kirjaa loppuun.

Tammi-huhtikuu välillä, sain kahlattua loppuun seuraavat kirjat:

Tuomas Kyrö - Mielensäpahoittaja
-Tykkäsin valtavasti. Ihan törkeän hauska ja liikuttava teos. Ainoan miinuksen antaisin siitä, että tämä loppui liian lyhyeen, kun olisin halunnut vielä nauraa. Aikeissa lukea uusiks ihan asap.
-Kertoo vanhasta miehestä joka jorisee kaikelaisista nykyajan hömpötyksistä, mistä mielensä pahoittaa. Suosittelen kaikille!

Ian McEwan - Sementtipuutarha
Ian McEwan - Vieraiden turva
-Molemmissa McEwanin kirjoissa rakennettiin aika kauan sitä, ett jotain jännää tapahtuu ja se jännä olikin sit ohi parissa sivussa. Kuitenkin molemmat ohuita ja nopealukuisia kirjoja, ihan hyviäkin.
-Sementtipuutarha kertoo neljästä sisaruksesta, joidenka vanhemmat kuolee ja sisarukset jatkavat elämäänsä keskenään talossaan siitä huolimatta.
-Vieraiden turva kertoo pariskunnasta lomamatkalla, jossa he tapaavat oudon miehen ja joutuvat sitten tämän perhekriisin keskelle. Seuraukset ovat väkivaltaiset.

Susanna Alakoski - Sikalat
-Tältä en oikeastaan odottanut mitään, enkä tiennyt kirjasta muuta, kuin että sen elokuvasovituksessa näyttelee Noomi Rapace. Joten kirja lähti ostoskoriin. Aloin lukemaan ja kävi juttu mitä rakastan ja mitä tapahtuu aivan liian harvoin: en voinut laskea sitä käsistäni, ennenkuin kirja loppui. Yleensä luen vain yöllä nukkumaan mennessä, mut tätä piti tavata koko päivä, koska piti niin tiukasti otteessaan.
-Tarina on suomalaisesta perheestä, joka muuttaa ruotsiin, missä vanhemmat saavat työtä. Vanhemmille alkaa kuitenkin viina maittaa ja sitten on lasten elämä raiteltaan.

No comments:

Post a Comment